2011. február 3., csütörtök

Latte Macchiato mogyorósziruppal

Hozzávalók:

  • 4 dl 3,5 %-os tej
  • 1 dl kávé (én Nescafe-ból csináltam)
  • mogyorószirup (pl. Monin)
A tejet felforralom és tejhabosítóval ( http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30100041) felhabosítom amennyire csak tudom. A szirupot a fél literes pohár aljára öntöm (kb fél ujjnyi vastagon), utána egy kanalat helyezek a pohárba a szirup fölé, és erre öntöm rá a felhabosított tejet, így nem keveredik a szirup és a tej, és szép "csíkos" lesz. Majdnem tele öntöm, és ezután mehet bele a kávé (egy adag presszókávé a hivatalos mennyiség). Ha ügyesen dolgoztunk akkor látszanak a csíkok, nekem elsőre sikerült. Ha maradt egy kis tejhab még a tetejére halmozhatjuk és akkor nem látszik hol öntöttük bele a tejet. Nekem a szirupon kívül nem kellett bele cukor, pont jó volt.  Bon appétit!

Nincsenek megjegyzések: